JORDAN CABERNET SAUVIGNON ALEXANDER VALLEY 2005

第2回ナパ・ソノマ飲み合宿最終日の朝イチに訪問したJordanで買い付けてきたCabernet Sauvignon。建物の豪華さに度肝を抜かれましたね(^_^;)。資金力に裏付けされた贅沢な仕込み方ゆえに、これだけの凝縮感と香り高さが醸し出されるのでしょうか?Tasting時とは違い、デキャンテーションしなかったのに全く問題なし(訪問記はこちら)。お見事でございました。

---

Mr.X  :★★★☆☆

アオキ:★★★☆☆ 

 

<データ>

生産者  :Jordan Vineyard&Winery
ワイン名 :Cabernet Sauvignon
収穫年  :2005
生産地  :Alexander Valley

ブドウ畑 :Estate e.t.c

ブドウ品種:76% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot and 5% Petit Verdot 

アルコール:13.5%

価 格  :$52

Produced & Bottled by Jordan Vineyard & Winery

 

Note

Fermentation:22 days in stainless steel tanks for primary fermentation and extended maceration, followed by two weeks in large upright oak tanks for malolactic fermentation.

Cooperages:A combination of top French and American oak coopers

Aging:Aged for six months in large upright oak tanks and then aged in 64% French and 36% American oak barrels for 12 months. Prior to release, the wine was bottled and held for another 20 months.

ワインリストへ

 

相変わらず日本での人気も高いですね。