CAIN CONCEPT THE BENCHLAND NAPA VALLEY 2003


え、えぇ。

日本でも知名度の高いケイン・ヴィンヤーズの「ケイン・コンセプト」です・・・。ナパのスプリング・マウンテン・ディステリクトの西のはずれの僻地まで行って買い付けてきました・・・(汗)。2013年GWに実施した第6回ナパ・ソノマ飲み合宿の4日目の朝イチで訪問して参りました・・・。

 

正直、初めての訪問で初めてのケインのワインを頂いた時には、ボルドータイプでちょっと我々のストライクゾーンではなかったのですが、向学のために日本に連れて帰ってまいりました・・・。


いつもの単独飲みでは、ちと厳しかろうと、思い切ってジビエ料理のしかも炭火焼のお店に連れ出してみたのですが、これが大正解!

 

シカやイノシシの野性味&しまった肉質に、このコンセプトのまろやかで、甘酸っぱいチェリッシュかつ高密度な液体がうまくからまって、うひょー!この子はこういうお味が出るのかぁ、と感激。まさにジビエに合うワインでした!

 

いい感じに化けてくれて良かった〜。

ワイナリー訪問記はこちら

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Mr.X  :★★★☆☆

アオキ:★★★☆☆ 


<データ>

生産者  :Cain Vineyard & Winery

ワイン名 :Cain Concept The Bench Land

収穫年  :2003

生産地  :Napa Valley

ブドウ畑 :

ブドウ品種:75% Cabernet Sauvignon, 10%Cabernet Franc,                             9%Petit Verdot, 6%Merlot

アルコール:14.8%

価格   :$70

Winemaker/General Manager:Christopher Howell

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Note

The core of the Cain Concept—The Benchland is Cabernet Sauvignon grown on the famed benchlands of Oakville, Rutherford and St. Helena. We believe that the coarse, rocky, well-drained soils found at the base of the eastern and western mountains that form the valley, referred to by locals as “benchland,” have defined the greatness of the Napa Valley for more than 100 years. Here is a wine which, at 10 years old, is a beautiful example of a classical Napa Valley Cabernet, finally without its bloom of youth and giving us a hint of how the best Napa Cabernet can age.Only available from the winery. 

Quantities are extremely limited and orders will be filled in the order received.

Our winemaking is simple: hand-picking, gentle destemming, native-yeast fermentation, thoughtful maceration, and manual pressing.  The wine completes malolactic fermentation in the barrel, is blended in the spring following harvest and is racked barrel, to barrel. The 2003 Cain Concept - The Benchland was not fined, and it was bottled without filtration.